Niergnies

Voor spek en bonen. Bij vluchten waarbij de snelheid boven de 85 km per uur komt zijn we dikwijls kansloos in groter verband. Zo ook zaterdag op Niergnies. De wind is inmiddels van de Noordlijn wat meer naar West gegaan en dus gaan de snelheden rap omhoog. Neem daarbij dat de losplaats vrij Westelijk gelegen is en de rapen zijn gaar zullen we maar zeggen. Het was dan ook niet verbazend te noemen dat hoog terug uit het Noorden de eerste duif zich aandiende, een duivin die er nog weinig zin in had om naar binnen te gaan. Na wat getreuzel werd ze al snel opgevolgd door nummer 2 en 3. Met wat kleine gaten her en der kwam de trein vervolgens goed op gang en binnen het uur was het overgrote deel terug op appel.

In groter verband doen we voor spek en bonen mee helaas, in de kring is het nog plaats 35 tegen 3.193 duiven. Dit valt nog niet eens tegen moet ik zeggen. In groter verband kijk je liever niet naar de uitslag. De Eijerkamp-trein heeft er 51 voor ons!!! Ze winnen ook nog even 1-2-3 tegen 5.573 duiven, klasse natuurlijk. Zelf winnen we in de club tegen 401 duiven : 1-2-3-13-15-18-etc. (28/52). De eerste duif, een duivin komt uit ‘Der Peter’, topvlieger en inmiddels topkweker op ons hok. Diverse kinderen winnen al een 1e op onze hokken. Hij is een kleinzoon van ‘EURO’ en van ‘BENDER’ (asduif midfond Belgie). Broers en zussen van hem vlogen vele kopprijzen bijeen. Moeder van de overwinnaar hebben we zelf gekweekt en komt uit ‘GAUDI’ x ‘DOCHTER EURO’. Ze heeft nog een ring van Peter Janssen om, omdat ze weer eens op waren bij ons, haha! Deze moeder, de ‘177’, is inmiddels een belangrijke pijler in ons kweekhok. De 2e duif is ook een duivin uit ‘ZOON CHE’ x ‘VINCI’. ‘VINCI’ is weer een volle zus van ‘DAVINCI’, onze topkweker, vader 3x 1e groot verband. De 3e duif is de ‘287’, zij zat vorige week 5e. Zij komt uit 2 bewezen dagfondduiven, 1e en 2e duifkampioen van de kring met de oude Eijerkamp-lijnen in zich. Wat opvalt is dus weer de Eijerkamp-Peter Janssen mix die we terug zien
en dat stemt tevreden. We zijn er nog zeker niet, zeker niet met de doffers, maar dat hopen we komende weken wat te verbeteren, dit hangt qua vorm ook wat samen met de temperaturen. We gaan het zien.

De fondmakkers hadden deze week effe rust gekregen om zich voor te bereiden op Chimay in Brabant komende week. Ze hebben lekker kunnen trainen en goed kunnen eten, vanaf deze maand gaat het natuurlijk rap richting de eerste grote opdrachten.

Fijne week!