Dizy le Gros / Chateaudun / Niergnies

Een teleurstellend duivenweekend. Ik zeg er maar bewust even duivenweekend bij, want met overwinningen van Max Verstappen en NEC moeten we de teleurstelling wat specifieker maken. Onze gevleugelde vrienden kregen een vitesse en dagfond voor de kiezen. In verband met het barre weer was een lossing op zaterdag vooraf al bijna uitgesloten en dus was het hopen op beter op de zondag. De jaarlingen kregen Dizy le Gros voor de kiezen, 276 km. Het was een jaarling duivin uit ‘ROBBEN’, broer ‘MULLER’ van Peter Janssen die met de hoogst eer ging strijken. Moeder van haar is een Prange-duvin van Peter. Liefst 14 minuten zat ze los op onze 2e duif, een jaarling doffer uit ‘DER PETER’.  Wederom een 1e in de club, in groot verband een 24e tegen 1.210 duiven en dat is zeker niet slecht met een harde wind van achter.

Het klapstuk moest vervolgens Chateaudun worden. MOEST leest u al inderdaad. Het werd een deceptie en de heren en dames gaven niet thuis. ‘Un  jour sans’ noemen we dat in wielertermen, ofwel een slechte dag. Tja, op een of andere manier is die 1e dagfond ons al vaker niet echt goed gezind. Wat de oorzaak is? Geen idee, zo simpel is het. Reden voor paniek? Ook dat niet. De duiven staan er goed op in onze beleving en de prestaties zijn tot op heden acceptabel tot goed te noemen, zeker gezien de omstandigheden op de vluchten. Kortom, handschoen oppakken en doorgaan, focus houden en niet verslappen. Het mooie van het verlies van de één, is de winst van de ander. Nu zaten alle duiven in het Noorden van de Afdeling, daar worden de prijzen verdiend, wij hangen er voor spek en bonen bij. Onze 1e duif op Chateaudun is de ‘549’ van 2019. Deze weduwduivin komt is een kleindochter van ‘CHE’ x gekoppeld aan ‘VINCI’, nestzuster van ‘DAVINCI’, onze topkweker met 3x 1e in groot verband onder zijn nazaten.

De fondduiven vlogen met Brabant mee vanuit Niergnies. Eerder in de week hadden ze nog een 160 km gehad die niet heel makkelijk ging, dus was benieuwd hoe het nu weer zou verlopen. Nou, het was genieten om het maar zo te zeggen en met afstand de beste vlucht van 2021 voor de fondrakkers. Ze kwamen geweldig af en telkens met 3 / 4 tegelijk. Dit nog niet eerder meegemaakt dit jaar. Dit toont wel weer aan dat vluchten met grote spreiding over het land over het algemeen een goed verloop kennen voor de duiven, al snel is de massale trek dan opgeheven en kiest ieder zijn of haar weg huiswaarts. De duiven zitten nog op weduwschap en worden nu klaargemaakt voor Hank komende vrijdag, insteek is om ze hier sowieso komende 2 weken op te spelen.