Chimay

Doorpakken. Dat zal pa gedacht hebben na de eerste prijsvlucht van vorige week. De start was nog een beetje instabiel, maar geen reden voor paniek natuurlijk. De 2e opdracht werd Chimay en wederom werden de duiven getrakteerd op een Noordelijke wind, nu al zo’n week of 5! Kortom, er moest weer gewerkt worden.  Interessant is het dan altijd om te zien hoe de trek van de duiven zou zijn. In basis ligt Chimay zeer gunstig voor ons en dus zouden we een partij mee moeten kunnen blazen. Echter, de uitslag analyserend, worden we weggespeeld door de ZW-kant waardoor lijkt dat er toch een Oostelijke stroming aanwezig is geweest. Kortom, focus maar weer naar het eigen cluppie. Even over 1’en kwam daar prachtig de eerstgetekende aangesneld, onze ‘JUSTIN’, vorig jaar goed voor 1e NPO CHALONS EN CHAMPAGNE tegen 20.605 duiven. Hij wint op Chimay uiteindelijk voor de 5e keer een 1e prijs in de club en dan mag je wel met de borst vooruit lopen denk ik. Hij heeft een edele afstamming. Hij is kleinzoon van het koppel ‘NIEUWE OLYMPIADE’ x ‘ROSIE’ van vaderskant en zijn moeder is een kleindochter van de fameuze ‘HARRY’ van Jan Hooymans. Beide ouders van ‘JUSTIN’ werden door Evert-Jan Eijerkamp speciaal voor ons uitgezocht en op elkaar gezet, een schot in de roos zo blijkt!!

 

Het vervolg was deze keer redelijk tot goed te noemen, pa wint ook de 2e in de club met een duivin, kleindochter ‘CHE’ x ‘EURO’. De duiven volgden elkaar al weer beter op en binnen het uur vrijwel alles terug op het hok met uiteindelijk een enkele achterblijver.
Chimay 402 duiven : 1-2-5-10-11-16-17-etc. (25/53). De duiven maken nu aardige stappen qua afstand, over 2 weken staat er al een midfondvlucht op het menu.

De fondrakkers kregen deze week 2 opdrachten mee, 2x een africhting. Helaas verliepen beide niet geheel naar wens met nogal wat achterblijvers te betreuren. Altijd jammer natuurlijk zo vroeg in het seizoen als het echte werk nog moet gaan starten. Voor mezelf toch een beeld dat ontstaat om zaken vanaf jonge duif wat anders te gaan aanpakken, hoe en wat weet ik nog niet precies, maar dat er wat moet gebeuren is duidelijk hierin, wordt vervolgd…………………..